Poluarea electromagnetică dăunează grav sănătății

Din păcate, la ora actuală câmpurile electromagnetice artificiale au invadat ambientul zonelor locuite si sunt in continua amplificare. România nu are un cadru legal bine definit precum in alte ţări europene, care să reglementeze cel putin amplasarea antenelor si utilizarea Wi-Fi in spitale si scoli. Consecinţele pe termen lung ale acestei neglijente ar putea fi serioase.

Ca atare, utilizatorii acestor tehnologii, trebuie sa fie informaţi, după cum ne-a îndemnat si filozoful francez Jean Rostand: “Obligaţia de-a suporta, ne da dreptul de a Şti” .

Pentru a oferi utilizatorului o viziune completa a situaţiei, aceasta campanie de informare se va axa si pe expunerea unor aspecte neglijate de normele sanitare oficiale. Contrar a ceea ce se afirma la nivel oficial, undele electromagnetice artificiale sunt total diferite de undele electromagnetice naturale ( solare, cosmice, etc).

Niciodată în istorie rasa umană nu a fost expusă la astfel de câmpuri electromagnetice în mod continuu, ca în zilele noastre, și există serioase îngrijorări, care continuă să crească, în legătură cu efectele acestora nu doar asupra indivizilor, ci și asupra întregului nostru ecosistem.

Cum să ne protejăm de radiațiile emise de telefoanele mobile? Soluții și recomandări propuse de oamenii de ştiinţă

Oamenii de ştiinţă avertizează că următoarele categorii de persoane sunt cele mai expuse la efecte negative asupra sănătății cauzate de radiațiile emise de telefoanele mobile:

                – copiii

                – femeile însărcinate

                – persoanele în vârstă

                – persoanele suferind de maladii imunodepresive

                – persoanele cu hipersensibilitate la radiaţiile electromagnetice (electrosensibile).

Protecția acestor categorii de populație trebuie să fie așadar o preocupare majoră, fără a neglija însă faptul că efectele radiațiilor emise de telefoanele mobile nu se limitează doar la aceștia, ci ne pot afecta într-o măsură mai mare sau mai mică pe toți.